Omdat de boog niet altijd gespannen staat

Hier Fikkie!

   hond begrijpt woorden baas    (augustus 2016)

Hongaars onderzoek wijst uit dat honden niet alleen op intonatie afgaan, maar ook daadwerkelijk woorden herkennen. 'Wandelen' en 'koekje' worden door je trouwe viervoeter dus óók begrepen als je ze neutraal uitspreekt. Voor dit onderzoek werd bij 13 honden een MRI-scan van hun hersenactiviteit gemaakt — alleen al de honden trainen stil te blijven liggen verdient een prijs! Bij vertrouwde commando's lichtte zowel het rechter (klank) als linker (woordinhoud) hersengebied op. Daarmee gaat Fikkie dus nog meer op zijn baas lijken!

1kilotekst_hond-begrijpt-woorden2.png

Zie ook:

- Volkskrant.nl

 

De naakte (olympische) waarheid

   waarom de oude grieken bloot sportten    (augustus 2016)

De Nederlandse mannen en vrouwen deden het niet onverdienstelijk in Rio! Bij de oorspronkelijke Olympische Spelen, die eens in de 4 jaar in Olympia werden gehouden, deden overigens alleen mannen mee. Naakt, ingesmeerd met olijfolie om hun spieren nóg beter uit te laten komen. Zo konden de dames op de tribune — let wel: alleen ongehuwde maagden mochten komen kijken — gelijk zien wat voor vlees ze in de kuip hadden. Letterlijk ... Het Griekse woord 'gymnos', waar ons gymnastiek of sport van is afgeleid, betekent dan ook naakt.

 

The Try Guys gingen uit de kleren en speelden de oude Griekse spelen na. Wat een hilarisch filmpje mét leuke en leerzame feiten opleverde.

Zie ook:

- knack.be
- ancient Olympics
Olympia Greece
- 10 Olympic facts

 

 

↑ Top